Zile
Ore
Minute
Secunde
Te-ai abonat cu succes!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ofertele

Sustine-ne!..

Black Friday Romania 2020

 

La ce ne putem astepta de la campania de reduceri Black Friday 2020

 

Black Friday este un fenomen care a reusit sa capete destula popularitate in Romania incat sa nu existe dubii in legatura cu organizarea anuala a acestor campanii de reduceri masive. Incepand cu anul 2014, mediul online a preluat conducerea in ceea ce priveste cifrele de vanzari iar probabilitatea este foarte mare ca Black Friday 2020 sa continue acest trend.

 

Black Friday 2020, mai multe magazine online si magazine stationare mai putin aglomerate

In conditiile in care interesul pentru e-commerce continua sa urmareasca aceleasi tendinte este foarte usor de prevazut ce se va intampla in urmatorii cativa ani in privinta campaniilor de Black Friday. Numarul de cumparatori din mediul online are potentialul sa creasca exponential, de la an la an, din cateva motive care tin in primul rand de organizare si usurinta de acces:

 
  • - Magazinele online pot fi accesate de oriunde;
  • - Magazinele online dau startul campaniilor de reduceri mult mai devreme (de obicei la miezul noptii);
  • - Magazinele online necesita mult mai putin timp pentru a fi vizitate;
  • - Listele de oferte ale magazinelor online sunt mult mai usor de consultat intr-un timp scurt.
 

Pentru cumparatorii care prefera magazinele fizice, o crestere a numarului de participanti la fenomenul Black Friday in mediul online nu poate insemna decat vesti bune. Motivul este simplu, cu cat vanzarile cresc pe partea de e-commerce, cu atat magazinele stationare vor fi mai putin aglomerate.

 

In mod evident, nu se poate spune ca intr-o perioada relativ scurta, cumparatorii isi vor pierde complet interesul pentru magazinele fizice. Mediul de e-commerce este inca la inceput de drum, in mod special in Romania iar campaniile masive de reduceri sunt unul dintre modurile in care tot mai multi cumparatori sunt atrasi catre magazinele online pentru a scapa de aglomeratia din mall-uri si centre comerciale.

 

Fara haosul si aglomeratia cu care cumparatorii din magazinele fizice se confrunta de obicei, magazinele fizice vor fi o destinatie preferata doar de cei cu timp liber.

 

Campaniile de reduceri 2020 vor diferi atat ca organizare cat si ca mod de accesare si consultare a cataloagelor de oferte. Este foarte posibil ca metodele de comparare de preturi sa devina tot mai simple astfel incat intreaga lista de magazine Black Friday sa fie fortata sa gandeasca oferte tot mai tentante si reduceri tot mai mari pentru a face fata competitiei.

 

Oricum va arata Black Friday Romania 2020, este clar ca acesta va avea loc, ca in fiecare an si ca va atrage, tot ca in fiecare an, un numar record de cumparatori pe cele mai diverse nise de interes.